card_giftcard Card cadou
 • Arad
 • Baia Mare
 • Brasov
 • Bucuresti
 • Cluj-Napoca
 • Craiova
 • Iasi
 • Oradea
 • Sibiu
 • Suceava
 • Timisoara
Alegeți numărul de nopți dorit
Alegeți numărul de nopți dorit
Indisponibil
Număr de turiști
card_giftcard Card cadou
Număr de turiști
excursion search

Vacanța în Tunisia

 

Tunisia

Tunisia este o destinație populară de vacanță, cunoscută pentru plajele sale frumoase, cultura sa bogată și istoria sa fascinantă. Acesta este un loc excelent pentru a experimenta o combinație de relaxare și aventură.

Plajele din Tunisia sunt cu adevărat impresionante, cu nisipuri fine și ape cristaline. Cele mai populare plaje se află în stațiunile turistice Hammamet, Sousse și Djerba. Aici, turiștii pot face sporturi nautice, cum ar fi windsurfing și parasailing, sau se pot relaxa la soare.

Pentru o experiență culturală autentică, turiștii pot explora orașul Tunis, capitala țării. Aici, pot vizita Medina Tunisului, care este inclusă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, și pot vedea moscheea Al-Zaytuna, care este cea mai veche moschee din Tunisia. Muzeul Bardo este, de asemenea, o atracție populară, cu o colecție impresionantă de mozaicuri romane.

Turiștii pot explora, de asemenea, ruinele romane de la Cartagina, un sit istoric important care a fost, de asemenea, inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceste ruine oferă o privire fascinantă asupra istoriei antice a Tunisiei.

Pentru cei care caută aventură, o excursie în deșert este o opțiune excelentă. Turiștii pot face o călătorie cu cămilele prin deșert, pot vizita orașul Kairouan și pot explora orașul vechi al Matmata.

Gastronomia tunisiană este, de asemenea, o experiență minunată, bazată pe utilizarea de ingrediente proaspete și condimente. Unele dintre preparatele culinare cele mai renumite includ couscous, tajine și brik.

În concluzie, Tunisia este o destinație de vacanță excelentă, care oferă o combinație perfectă de relaxare și aventură. Cu plajele sale frumoase, istoria sa bogată și cultura sa fascinantă, Tunisia este un loc ideal pentru o vacanță de neuitat în Africa de Nord.

De ce Tunisia?

 1. Zbor scurt și viză gratuită.
 2. Clima favorabilă. Tunisia este situată în zona climatică subtropicală. Cel mai bun moment pentru a o vizita este din mai până în noiembrie. Această perioadă este ideală pentru o vacanță la plajă, iar datorită umidității scăzute, temperaturile ridicate din timpul verii sunt ușor de tolerat.
 3. Plaje superbe. Linia de coastă a Tunisiei se întinde pe 1300 km și cuprinde plaje aurii, golfuri confortabile și apă limpede.
 4. Stațiuni și hoteluri pentru toate gusturile. Pentru distracție, mergi la Sousse, pentru talasoterapie în Hammamet, iar pentru iubitorii unei vacanțe relaxante, Mahdia este potrivită.
 5. Talasoterapie. Tratamentul cu apă de mare este „punctul de atracție principal” al țării și scopul principal al tuturor celor care visează să devină mai frumoși și mai sănătoși. Centrele de talasso sunt deschise în aproape fiecare hotel de 4* și 5*, iar urmarea procedurilor este foarte accesibilă.
 6. Excursii și divertisment. Pe teritoriul Tunisiei există câteva zeci de complexe istorice și arheologice, fiecare dintre acestea fiind o adevărată capodoperă, de o valoare incredibilă.
 7. ALL INCLUSIVE sau "DEMIPENSIUNE". În Tunisia, pe lângă conceptul obișnuit „All inclusive”, multe hoteluri oferă cazare pe bază de „mic dejun + cină”. Turiștii au întotdeauna o oportunitate excelentă de a gusta bucătăria autentică tunisiană în afara hotelului.
 8. Cumpărături. Ce poți cumpăra în Tunisia? Puteți cumpăra suveniruri tradiționale, cum este „trandafirul deșertului”, un cristal ce se formează natural din nisip, obiecte de ceramică, bijuterii berbere din argint, dulciuri orientale, curmale, lichior Tibarin, covoare din Kairouan din mătase, cașmir și lână.
Tunisia
Tunisia

Principalele orașe și stațiuni

Hammamet este o stațiune înconjurată de grădini și de Marea Mediterană. Punctele de atracție ale stațiunii sunt centrele de talasoterapie. Familiile cu copii mai mari se pot bucura de o vacanță relaxantă, iar seara tinerii pot merge la baruri și discoteci pentru distracție.

Sousse este o stațiune de coastă cu tot atâtea hoteluri câte sunt în Hammamet. Ziua vă puteți bucura de plajă, iar seara - mergeți la un club, cazinou sau discotecă - viața de noapte de aici este variată și distractivă.

Monastir este o stațiune de buget redus cu hoteluri de la 2* la 4*. Cele mai bune hoteluri sunt situate în zona stațiunii de coastă din Skanes, hotelurile din oraș sunt mult mai modeste. Pentru o mare limpede, este mai bine să mergeți în stațiunile vecine ale Tunisiei căci aici există valuri frecvente care aduc o cantitate semnificativă de alge la țărm. Turiștii aleg Monastir pentru scufundări, golf sau călărie. În plus, aici funcționează câteva centre mari și moderne de talasoterapie.

Stațiunea Mahdia

Este o statiune de familie, baza hotelieră fiind situată pe coastă. Restaurantele oferă preparate din fructe de mare de calitate excelentă. Cel mai bun suvenir adus de la Mahdia sunt produsele din mătase țesute manual.

Clima și sezonalitatea

În nord-est, clima este subtropicală; în sud, clima capătă caracteristici de deșert tropical. Vara, temperatura aerului este de la +33 la +35 ° С. Briza mării de pe litoral dă o senzație de răcoare, așa că nu veți simți canicula foarte tare. Temperatura mării rămâne la peste +20 °C chiar și toamna.

Este potrivit să planificați vacanțele în Tunisia de la sfârșitul lunii aprilie, când aerul se încălzește la o temperatură de +24 ° C și până la sfârșitul lunii noiembrie. Sezonul de înot durează de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie.

Referință geografică

Țara este situată în partea de nord-est a Africii și are țărmuri scăldate de Marea Mediterană. Constă din zona de continent și insule. Cu Libia se învecinează în sud-est, iar Algeria este situată la granița de vest. O treime din teritoriul țării este ocupată de Munții Atlas, restul este acoperit de savane, în platoul central se află deșertul Sahara. Plantații de palmieri și citrice se răspândesc în partea de sud a țării.

Limbă și religie

Araba este limba oficială. După vremea protectoratului Franței, limba franceză a rămas comună în rândul populației locale. Islamul moderat este considerat religie de stat.

Referință istorică

Populația indigenă este un trib de berberi, ei încă se găsesc în Tunisia. După ei au apărut fenicienii, care au stabilit aici colonii, printre care și Cartagina. În 149-146 î.Hr e. ia amploare conflictul cu Imperiul Roman, care se încheie cu distrugerea Cartaginei. Teritoriul trece în stăpânirea Imperiului Roman, iar după prăbușirea acestuia - la vandali și de la aceștia - la Imperiul Bizantin.

În secolele VII-XVI s-au stabilit aici arabii, care au înlocuit cultura romană și au introdus islamul. Până la sfârșitul acestei perioade, teritoriul a fost numit Tunisia. În perioada 1881-1956, țara se afla sub controlul Franței, după care și-a câștigat independența și a proclamat crearea unei republici.

Bucătărie

Bucătăria tunisiană este un amestec de tradiții culinare arabe, asiatice și franceze. Printre specialități se numără mâncărurile din cușcuș pe care localnicii se pricep să le gătească, precum și adăugarea de ton la o varietate de preparate. Gustul preparatelor este bogat: condimentele, uleiul de măsline și ierburile aromatice accentuează notele gastronomice și le oferă un gust neașteptat. Pâinea este ruptă manual și înmuiată într-un condiment picant - harissa, care se prepară pe bază de ardei roșu ras, usturoi, condimente și ulei.

Localnicii beau ceai verde cu mentă și îl prepară cu muguri de pin sau migdale, beau cafea cu cardamom. Vinificația este dezvoltată în Tunisia, aici veți fi răsfățați cu vinuri minunate.

Tunisia
Tunisia

Transport

Vă puteți deplasa prin țară cu trenul de mare viteză, autobuzul sau taxiul cu ruta fixă cu opt locuri - "louage". Prețul pentru o călătorie în "louage" în jurul orașului este de 1-2 dinari, iar atunci când călătoriți între orașe, 4-6 dinari.

Pentru comoditate, utilizați serviciile de taxi (mașinile sunt vopsite în galben). Ei calculează prețul călătoriei cu taximetrul, asigură-te că șoferul îl pornește. În Tunisia, tariful de noapte crește cu 50%.

Costul închirierii unei mașini este de la 80 de dinari pe zi. Conducătorul auto trebuie să aibă cel puțin 21 de ani, trebuie să prezinte un permis de conducere care a fost eliberat cu cel puțin un an în urmă.

Suveniruri

O călătorie în Tunisia îți va oferi emoții pe care vrei să le iei cu tine. Suvenirurile vă vor aminti de călătorie - "trandafir de nisip", ceramică, covoare berbere. Atenție la lenjeria Hammamet și mătasea Mahdi - produsele sunt renumite în afara țării. În piață se vând curmale ieftine, dulciuri orientale și ulei de măsline. Dintre băuturile alcoolice găsim vin sau vodcă din curmale, smochine.

Servicii medicale

Asistența medicală în Tunisia este contra cost. Dacă ai nevoie de un medic, în primul rând folosește polița de asigurare medicală existentă. Dacă dintr-un motiv oarecare ați apelat la un serviciu de medic la un hotel sau clinică, comunicați companiei dumneavoastră de asigurări detaliile vizitei dumneavoastră la medic pentru o compensație viitoare.

Sărbători naționale

Ziua Revoluției - 14 ianuarie.
Ziua Independenței - 20 martie.
Ziua Tineretului - 21 martie.
Ziua proclamării Republicii - 25 iulie.

Informații utile

Este interzisă fotografierea și filmarea palatului prezidențial. Locuitorii ar trebui să fie fotografiați doar cu permisiunea lor, iar clericii nu ar trebui să fie fotografiați deloc.

Datorită obiceiurilor musulmane din țară, recomandăm să nu vă afișați în constum de baie atunci când vă plimbați pe stradă.

Mergeți în siguranță noaptea, dar în locuri aglomerate fiți cu ochii pe portofel pentru a nu cădea victimă hoților de buzunare.