card_giftcard Card cadou
 • Arad
 • Baia Mare
 • Bucuresti
 • Cluj-Napoca
 • Craiova
 • Iasi
 • Oradea
 • Sibiu
 • Suceava
 • Timisoara
Alegeţi numărul de nopți din tur
Alegeţi numărul de nopți din tur
Datele sunt indisponibile
Număr de turiști
card_giftcard Card cadou
Număr de turiști
excursion search

Vacanța în Turcia 2024

Informații importante Turcia

 

Turcia

Turcia este o țară care oferă o combinație unică de istorie, cultură și frumuseți naturale. De la străzile aglomerate din Istanbul la ruinele antice de la Efes, există ceva pentru fiecare în această țară frumoasă.

Unul dintre cele mai populare destinații din Turcia este Istanbul, cel mai mare oraș și centrul cultural al țării. Orașul găzduiește numeroase situri istorice, printre care Hagia Sophia, Moscheea Albastră și Palatul Topkapi. Vizitatorii pot explora, de asemenea, Marele Bazar, un imens piață interioară plină de magazine care vând totul, de la condimente la textile.

O altă destinație populară este Cappadocia, o regiune situată în centrul Turciei, cunoscută pentru formațiunile sale unice de rocă și orașele subterane. Vizitatorii pot face plimbări cu balonul cu aer cald deasupra peisajului impresionant, pot face drumeții sau plimbări cu călărețul prin văi sau pot explora locuințele și bisericile vechi. Pentru cei interesați de istorie, ruinele din Efes sunt un must-see. Odată un oraș port aglomerat, Efes este acum un impresionant sit arheologic care oferă o privire în trecut. Vizitatorii pot umbla prin străzile antice, pot admira clădirile bine conservate și pot imagina cum era viața în acest oraș cândva mare.

Turcia este, de asemenea, cunoscută pentru plajele sale frumoase, cu destinații precum Antalya, Bodrum și Izmir, care atrag vizitatori din întreaga lume. Apa turcoaz și plajele cu nisip alb sunt perfecte pentru înot, plajă și sporturi acvatice.

Desigur, nicio călătorie în Turcia nu ar fi completă fără să încerci bucătăria locală. Mâncarea turcă este cunoscută pentru aromele sale delicioase și ingredientele proaspete, cu feluri precum kebab-uri, meze și baklava fiind printre cele mai populare. Vizitatorii pot, de asemenea, să guste ceaiul sau cafeaua tradiționale turcești și să se răsfețe cu celebrul deliciu turcesc.

În ansamblu, o vacanță în Turcia este o experiență de neuitat care oferă ceva pentru fiecare. Indiferent dacă sunteți interesați de istorie, cultură, natură sau mâncare, Turcia are totul. Deci, de ce să nu vă luați bagajul și să experimentați magia Turciei pentru voi înșivă?

10 motive pentru a vizita Turcia:

 1. Statiuni pentru toate gusturile. Vara, Turcia oferă vacanțe pe coasta Antalyei precum și pe coasta Mării Egee, unde turiștii pot admira natura frumoasă din Fethiye și Marmaris, stilul european de recreere din Bodrum, liniștea din Didim și Kusadasi.
 2. Clima favorabilă.
 3. Varietatea bazei hoteliere.
 4. Confort la preț accesibil.
 5. Zbor scurt și fără viză.
 6. All Inclusive: Știați că sistemul All Inclusive a fost inventat în Turcia?
 7. Toate facilitățile pentru copii. Într-un număr mare de hoteluri din Turcia, de 4* la 5* deluxe, este prezent conceptul nostru de vacanță în familie, Sun Family Club.
 8. Muzeu sub cerul liber. Turcia găzduiește ruinele multor civilizații, imperii, figuri istorice și legende.
 9. Divertisment și cumpărături. În timpul liber, vă puteți plimba prin numeroasele magazine, centre comerciale, buticuri, piețe care se află în fiecare sat-stațiune. Pentru fanii speciali ai cumpărăturilor - renumitul Marele Bazar din Istanbul, care atrage prin culorile sale orientale, comercianții colorați și prețuri convenabile.
 10. Conferințe, simpozioane, forumuri. Pe tot parcursul anului, în multe hoteluri din Turcia, în special pe coasta Antalya, au loc diverse conferințe, congrese, simpozioane.

Principalele orașe și stațiuni din Turcia

Există mai multe aeroporturi în Turcia, Coral Travel oferind atât un program de zboruri charter către principalele stațiuni estivale, cât și excursii către Istanbul, alegeți ce doriți!

Capitala Turciei este Ankara. Însă cel mai popular oraș este Istanbul.

Istanbul

Orașul vechi, unde două continente se întâlnesc în mod misterios, diversitatea culturilor și religiilor, istoria și modernitatea Asiei și Europei. Asigurați-vă că vizitați Istanbul! Cartierul Sultanhamet atrage iubitorii de istorie, Taksim vibrează pe ritmurile modernității, iar zona Laleli este de câteva decenii o mecca pentru orice shopaholic.

Istanbul
Istanbul

Stațiuni mediteraneene

Probabil, dacă cereți oricărei persoane, chiar dacă nu lucrează într-o agenție de turism, să enumere principalele stațiuni de pe coasta mediteraneană a Turciei, acesta vă va răspunde fără ezitare - Kemer, Lara Kundu, Belek, Side, Alanya. Aici clima este destul de blândă, marea caldă, sezonul durează din aprilie până la sfârșitul lunii octombrie. În plus, coasta de la Kemer până la cel mai îndepărtat punct al Alanyiei (aproximativ 200 km) impresionează printr-o varietate de peisaje - aici sunt vârfuri muntoase acoperite cu zăpadă și stânci care se înșiră pe coastă și plaje liniștite, golfuri pitorești, precum și vii, plantații de banane, vegetație luxuriantă, mare albastră uimitoare și multe altele.

Petrece vacanțele pe Riviera turcească - acesta este un adevărat paradis pentru iubitorii de odihnă confortabilă și ospitalitate orientală. Seara, în hotel sau în afara acestuia te așteaptă programe de divertisment, spectacole vibrante, cluburi de noapte și discoteci.

Kemer

Oraș, stațiune și port, situat la 40 km de Aeroportul Antalya (populație aproximativ 30000). În antichitate această regiune era cunoscută sub numele de Licia, aici s-au păstrat numeroase urme ale erelor anterioare, acest pământ a fost obiectul atenției marilor comandanți - Alexandru cel Mare, Marc Antoniu etc. Munții Taurus, acoperiți cu păduri de conifere se apropie de coastă, creând un peisaj unic și parfumând aerul cu aroma de pini . Datorită plajelor cu pietriș, apa de aici este limpede. Clima în această regiune este specifică - vara este foarte caldă și umedă, cu multe zile însorite. Înainte de 1960 singura modalitate de a ajunge la Kemer era pe mare. Acum orașele Antalya și Kemer sunt conectate printr-o autostradă excelentă cu 3 tuneluri. Există un număr mare de hoteluri în Kemer - de la hoteluri de buget mic până la hoteluri de nivel VIP. Satele satelit din zona Kemer sunt Tekirova, Beldibi, Kirish, Goynuk, Chamyuva, fiecare cu specificul său unic.

Antalya

Antalya modernă este un oraș mare, o stațiune de litoral și un port pe coasta mediteraneană a țării, a cărui populație a depășit un milion, iar în sezonul de vară aproape că se dublează. Există puține hoteluri în oraș, majoritatea fiind construite în suburbiile din apropiere, dintre care cele mai populare sunt Lara și Kundu. În primul rând, Antalya este interesantă pentru turiștii din întreaga lume cu infrastructura sa excelentă de recreere - un număr mare de restaurante pentru toate gusturile, care oferă bucătării diferitelor popoare ale lumii, cafenele confortabile, centre de divertisment și comerciale, discoteci, nenumărate. magazine, parcuri acvatice. Multora le va plăcea centrul istoric al orașului, care s-a păstrat aproape neschimbat și unde sunt țesute elemente ale arhitecturii epocii otomane, bizantine și romane.

Antalya
Antalya

Belek

Cea mai mare stațiune din Turcia, cu recunoaștere mondială. Este situat la aproximativ 40 km de Aeroportul Antalya. A fost creat aproape de la zero - aici nu există obiective istorice locale, este situat la o oarecare distanță de orașe. Este format din 2 sate mici - Kadriye și Belek. Aceasta este o zonă cu hoteluri chic, eco-friendly și vei regăsi cele mai scumpe lanțuri hoteliere; păduri de eucalipt, cedru și pini, care găzduiesc specii rare de păsări; plaje lungi de nisip, terenuri frumoase de golf și terenuri de tenis, cele mai bune centre SPA, All Inclusive "absolut".

Belek
Belek

Side

Oraș muzeu la 75 km de Antalya, principala zonă arheologică a Turciei. Vizitați orașul antic Side pe cont propriu sau achiziționând un tur - veți trăi experiențe de neuitat pe străzile antice înguste, veți avea o priveliște panoramică frumoasă din vârful coastei abrupte, ruine maiestuoase. Aici, ca și în toată Turcia, se acordă multă atenție protecției naturii - pădurilor, lacurilor, florei și faunei locale, în care regiunea este bogată.

Plajele din Side sunt nisipoase, dar uneori sunt și pietricele mici la intrarea în mare. Regiunea a început să se dezvolte rapid în ultimii ani, multe hoteluri noi de înaltă clasă au fost construite în satele Cholakly, Kumkoy, Sorgun, Kyzylagach și Kyzylot, care fac parte din zona stațiunii Side.

Side
Side

Alanya

Oraș stațiune (aproximativ 100000 de oameni), cel mai îndepărtat de Aeroportul Antalya (140 km). Atmosfera din regiune este destul de relaxantă, prețurile sunt rezonabile. Nu veți găsi munți frumoși aici, ca în Kemer, sau câmpuri largi și verzi, ca în Belek - peisajul din Alanya este mult mai modest și este mai puțină verdeață. Practic, aici se relaxează tinerii sau familiile cu copii care caută o variantă de vacanță economică. Zona stațiunii este formată din mai multe sate Incekum, Konakli, Avsallar, Okurcalar și Mahmutlar. Orașul Alanya a fost construit pe o mică peninsulă la poalele Munților Taurus și în antichitate a fost un punct fortificat pentru a se proteja împotriva dușmanilor. Există destule atracții istorice aici - turnul Kyzyl-Kule, Tersane, o fortăreață, un caravanserai medieval bine conservat în Konakli, plaja Cleopatra etc.

Alanya
Alanya

Stațiuni din Marea Egee

Stațiunile de pe coasta Egee a Turciei vă vor încânta cu siguranță: frumusețea porturilor cu iahturi ancorate, marea absolut transparentă, cartierele pitorești ale orașelor antice, bucătăria gourmet - o adevărată vacanță europeană, a doua Coastă de Azur! Lățimea mai mare a coastei face clima mai stabilă. Aici este mai rece, mai uscată decât pe coasta Antalya, datorită vântului aproape constant dinspre mare, căldura este mai ușor de suportat. Infrastructura stațiunii este compactă, destul de multe hoteluri sunt situate departe de mare, dar acest lucru nu deranjează pe nimeni - oamenii vin aici nu numai să se întindă pe plajă, ci și să se relaxeze activ - să facă sport, să călătorească, să se distreze în baruri de noapte și discoteci până dimineața.

Bodrum

Orașul, cu o populație de aproximativ 30 de mii de oameni, este ascuns într-un golf chiar vizavi de insula grecească Kos. În vremuri străvechi, viața orașului bogat Helicarnas fierbea în acest loc, al cărui mausoleu era una dintre minunile lumii. Și acum doar cea mai mare și foarte populară discotecă cu același nume amintește de măreția ei de odinioară. În ultimele decenii, Bodrum a evoluat dintr-un sat adormit de pescari într-o stațiune internațională foarte populară în Europa. Turiștii sunt atrași de cele mai frumoase locuri, de transparența apelor Mării Egee, de oportunitatea de a face navigație sau windsurfing, străzile înguste și șerpuite ale orașului cu cafenele și baruri cu muzică jazz. Bodrum este un oraș al „nopților albe”, un loc preferat de vacanță pentru boemi. Cel mai bine este că tinerii să se cazeze chiar în Bodrum, dar la câțiva kilometri de oraș se află satele Gumbet și Turgutreis, care pot fi oferite celor care doresc să îmbine o vacanță liniștită la plajă cu posibilitățile de petrecere a vieții de noapte.

Bodrum
Bodrum

Didim

Această stațiune nu este încă foarte cunoscută de turiștii noștri. Este situată la 120 km de Bodrum. Este renumită pentru plaja lungă și aurie Altinkum, marea limpede, potrivită pentru iubitorii de odihnă meditativă contemplativă, sport și poate fi, de asemenea, recomandată pasionaților de istorie.

În Didim se află templul lui Apollo, orașul antic al lui Milet, orașul antic Prien. Acesta este chiar locul în care, conform legendelor antice, a trăit înfricoșătoarea Gorgon Medusa. Care crezi că este numele celei mai populare discoteci din Didim? „Medusa”!

Didim
Didim

Marmaris

Ca toate stațiunile de la Marea Egee, este o stațiune europeană potrivită pentru o vacanță ieftină (primii care au cucerit-o au fost britanicii și olandezii, care știu ce este o vacanță de calitate). Marmaris este deosebit de popular printre tineri, datorită unei selecții uriașe de localuri de noapte și a unei game largi de hoteluri economice. Avantajele acestei regiuni sunt clima ideală fără căldură obositoare chiar și în mijlocul verii; o mare liniștită, pentru că golful Marmaris este închis, iar aici aproape nu sunt valuri, iar intrarea în apă este treptată. Suburbiile din Marmaris sunt potrivite pentru o vacanță de familie relaxantă. Un alt plus - Marmaris are un port uimitor de frumos, care te tentează să faci o plimbare pe un iaht.

Marmaris
Marmaris

Fethiye

Este o zonă retrasă, potrivită pentru o vacanță romantică, liniștită, situată la 50 km de Aeroportul Dalaman. Hotelurile de aici pot fi împărțite în 2 categorii - de elită și la modă, fiecare dintre ele izolat în propriul golf, călătoria către oraș va dura aproximativ o jumătate de oră. Un alt tip de recreere este prezent în Golful Oludeniz - un golf albastru situat la 10 km de Fethiye. Plajele de aici nu sunt foarte largi, nisipoase, sunt publice, cu intrare gratuită și șezlonguri/umbrele contra cost. Regiunea este interesantă pentru scufundări. În plus, tinerii activi merg la navigație, parasailing, kite, etc.

Fethiye
Fethiye

Izmir

Un oraș mare, al treilea ca mărime din Turcia (populație de aproximativ 3 milioane de oameni). Numele antic este Smirna, data exactă a înființării este necunoscută, iar din punct de vedere al importanței în lumea antică, orașul poate fi comparat cu Troia. Considerat locul de naștere al lui Homer. Izmir are un număr mare de monumente istorice. De-a lungul istoriei sale lungi, orașul a cunoscut perioade de suișuri și coborâșuri. Este situat într-un loc pitoresc înconjurat de munți. Vacanțele în Izmir sunt „urbane”, dar în apropiere există câteva sate stațiuni unice: Cesme, cu faimoasele sale izvoare de apă minerală curativă; Gumuldur, unde vă așteaptă soarele blând, plajele curate cu nisip, livezile magnifice de citrice și plantațiile de trandafiri; sau poate te vei opri chiar la Kusadasi.

Izmir
Izmir

Kusadasi

"Insula Păsărilor", perla Mării Egee. Orașul, care a fost cândva o fortăreață cucerită de pirați, este acum o stațiune renumită cu hoteluri excelente, plaje cu nisip sau platforme stâncoase; foarte verde, confortabil, calm. În plus, aici există multe atracții turistice.

Kusadasi
Kusadasi

Stațiuni de schi

Pentru majoritatea oamenilor, cuvântul "Turcia" aduce în mod tradițional o imagine: marea, soarele, plajă, piscină, mâncare delicioasă. Până acum, puțini asociază țara cu o vacanță la schi. În ultimele decenii, acest tip de recreere a fost dezvoltat activ în infrastructura turistică a țării. Cei care merg la schi în Turcia sunt câștigători.

Vacanțele în stațiunile cu zăpadă din Turcia au o mulțime de avantaje: prețuri foarte accesibile, infrastructură dezvoltată a stațiunilor cu hoteluri confortabile (în multe hoteluri costul unui permis de schi este inclus în prețul cazării.) Schiul în Turcia este notoriu: All Inclusive, personal zâmbitor și prietenos, animație de înaltă calitate - în multe hoteluri există spectacole și discoteci de noapte, o varietate de pârtii fdotate.

Cele mai populare stațiuni de schi din Turcia sunt Erciyes, Uludag și Palandoken.

Erciyes

Acesta este un centru de schi modern, cu o infrastructură dezvoltată. Este situat în pitoreștii Munți ai Anatoliei, în celebra regiune Cappadocia. Stațiunea în sine este situată pe dealul cu același nume, la 3916 m deasupra nivelului mării. Iarna, aici, spre plăcerea schiorilor și snowboarderilor, există un strat de zăpadă constant de până la 2 m. Aceasta este regiunea centrală a țării, cel mai apropiat aeroport este în orașul Kayseri, situat la 20 km de stațiune. Cea mai vizitată parte a Cappadociei și obiectivele sale sunt la doar 50 km distanță, puteți merge aici pentru o zi, odihnindu-vă de la schiul activ.

Erciyes
Erciyes

Uludag

Pentru a călători în Uludag, trebuie să călătorești la Istanbul și apoi să ajungi în stațiune (aproximativ 150 km). Aici poți schia din a doua jumătate a lunii decembrie și până la sfârșitul lunii martie, traseele sunt largi și trec prin păduri de conifere - pe lângă plăcerea de a schia, vei descoperi un peisaj deosebit. Hotelurile sunt de înaltă calitate, aproape fără excepție, au un skilift propriu, care garantează schiatul „de la ușa hotelului”, iar costul liftului este deja inclus în preț. Lungimea totală a pârtiilor este mai mare de 16 km, altitudinea pârtiilor variază de la 1765 la 2543 m, coborârile sunt line și graduale. Viața de noapte vibrantă a barurilor, discotecilor și cluburilor de noapte continuă de seara până dimineața, adesea există chiar și concerte în aer liber.

Palandoken

Iubitorii de adrenalină sunt sfătuiți să viziteze Palandoken - cea mai activă stațiune de schi turcească, care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani. Este situat în estul Turciei, nu departe de granița cu Armenia, pe Muntele Palandoken, la doar 5 km de Erzurum. Frumusețea peisajelor locale poate fi comparată cu cele alpine, varietatea traseelor, lungimea pârtiilor este de aproximativ 30 km, diferența de cotă este de 2150 - 3100 m, panta este de 12 km - toate acestea pot surprinde chiar și pe cei experimentați. În total, stațiunea are 15 pârtii: 7 albastre, 6 roșii și 2 negre. Pentru iubitorii de sporturi extreme tip snowboard există o zonă de off-pârtii. Stațiunea poate fi savurată de întreaga familie. Durata sezonului de schi este de 150-180 de zile (de la mijlocul lunii decembrie până în mai). Desigur, nu va lipsi nici îndrăgitul sistem All Inclusive.

Palandoken
Palandoken

Clima și sezonalitatea

Turcia este o țară muntoasă scăldată de mai multe mări, așadar clima sa este foarte diversă, are un caracter montan cu elemente de clima continentală, iar pe coastele de vest și de sud este subtropicală.

Aici poți, de exemplu, în aprilie sau mai, să schiezi în Palandoken sau să faci plajă și să înoți în Antalya. Pe coasta Mediteranei, sezonul de înot începe în aprilie, la Marea Egee - începând din iunie. Hotelurile de clasa 5*, în special în regiunile Kemer și Belek, nu se închid iarna, te poți relaxa și respira aerul mării în Turcia tot timpul anului.

Valută

Unitatea monetară a Turciei este lira turcească. Rata nu este stabilă, așa că nu recomandăm schimbarea imediată a unei sume mari. Te sfătuim să schimbi valori mici pentru bacșiș, dar în general, euro sau dolari pot fi folositi aproape peste tot. În mod tradițional, moneda poate fi schimbată la o bancă, hotel sau oficiu poștal.

Referință geografică

Țărmurile Turciei sunt scăldate de apele Oceanului Atlantic, sau mai bine zis, de 4 mări ale acestui ocean - Mediterană, Egee, Marmara și Marea Neagră. Țara este situată pe două continente - Asia (aproape întreg teritoriul) și Europa (aproximativ 3% din suprafață). Zonele de uscat sunt separate de un sistem de apă (Marea Marmara și 2 strâmtori - Bosfor și Dardanele), care oferă acces de la Marea Neagră la Egee. Prin țară treceau străvechi rute comerciale din Asia către Europa, precum și drumuri care leagă țările Mării Negre de țările mediteraneene. Turcia se învecinează cu Irak, Siria, Grecia, Bulgaria, Georgia, Iran și Armenia. Capitala este orașul Ankara. Turcia are o varietate de resurse naturale - terenuri fertile, păduri, râuri cu curgere plină, multe lacuri cu apă sărată sau dulce. Resursele sale subterane sunt, de asemenea, bogate - aici se află zăcăminte a o sută de minerale diferite.

Referință istorică

Este imposibil să povestim istoria Turciei în câteva cuvinte. Acesta este un pământ străvechi cu o istorie foarte bogată, diferite popoare au locuit această parte a pământului, înlocuindu-se una cu alta. Fiecare dintre aceste popoare și-a pus amprenta asupra istoriei, culturii și tradițiilor. Istoria modernă a Turciei a început în 1923, după înfrângerea Imperiului Otoman în Primul Război Mondial, urmată de războiul de eliberare națională, căderea monarhiei, proclamarea statului Republicii Turcia cu Ankara drept capitală. și primul președinte, Mustafa Kemal Atatürk. Reformele din ultimele decenii au schimbat complet fața țării, transformând-o într-un stat democratic laic dezvoltat economic. În 2000, Republica Turcia a primit statutul oficial de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Limbă și religie

Principala populație a țării este turcă (sau otomană, așa cum se numea în timpul Imperiului Otoman), limba de stat este turca, cea mai mare parte a populației este musulmană, deși religia este separată oficial de stat. În stațiuni, ghizii vorbesc multe limbi europene.

Bucătărie

Bucătăria turcească este o explozie de gust. Tradițiile culinare ale mâncărurilor s-au format sub influența istoriei seculare a țării, au absorbit influența bucătăriei triburilor nomade turcești, bucătăria grecească, balcanică, caucaziană, arabă, iar toată această diversitate a fost procesată și eliminată de legile interdicțiilor alimentare islamice. Este chiar greu de spus ce fel de mâncare are prioritate - carne, legume, făină. Totul este prezent aici din belșug.

Iată câteva tipuri de produse de panificație: pita, care este umplută cu diverse amestecuri din carne, brânză și legume; incomparabilul simit - covrigi cu semințe de susan, lahmacun - o variantă de pizza turcească, pite înguste ca niste bărci (aproximativ la fel că lahmacun, dar de alta formă), populare în multe hoteluri, gozleme - prăjituri subțiri care sunt coapte chiar în fața ta și umplut cu brânză, carne sau verdeață.

Dintre preparatele din carne, kebab-urile sunt primele care ne vin în minte: doner kebab, care se vinde de mult pe străzile orașelor noastre, dar doner kebabul „adevărat” poate fi mâncat doar în Turcia; shish kebab - un fel de mâncare din bucăți întregi de carne; foarte populare adana kebab și kefte - cârnați din carne tocată cu diverși aditivi. E greu să vorbești chiar și despre dulciuri! Fiecare oaspete al Turciei, după o călătorie, își amintește multă vreme deserturile incomparabile servite aici.

Antalya
Antalya

Transport

Benzina este scumpă în Turcia. Chiar și mai scumpă decât la noi, în medie este de aproximativ un dolar și jumătate pe litru. Prin urmare, alege - fie călătorești cu autobuzul, fie cu dolmush (microbuz cu preț fix), care opresc în stațiile echipate, fie poți lua un taxi. Sunt taximetre în taxiuri, au 2 tipuri de tarife: tarife de zi și de noapte (cu 50% mai scumpe). Cea mai bună parte este că dacă, în timp ce te plimbi prin oraș, ești obosit și vrei să te întorci la hotel cu taxiul, pentru asta nu este deloc necesar să faci semn cu mâinile și să te uiți la fiecare mașină care trece. Aruncă o privire mai atentă la felinare sau copaci: pe multe se pot vedea butoane speciale pentru chemarea unui taxi.

Sărbători

Ca în fiecare țară, Turcia are sărbători oficiale și neoficiale, religioase și laice.

1 ianuarie - Anul Nou, care este sărbătorit în toate hotelurile.

23 aprilie - Ziua Suveranității Naționale și a Copilului. Oamenii o numesc pur și simplu Ziua Copilului și toată importanța ei pentru țară poate fi auzită în cuvintele lui Ataturk "Viitorul națiunii este copilul!". Ca și alte țări, se sărbătorește 1 mai - Ziua Solidarității și Muncii.

19 mai - Ziua Tineretului și Sportului - este o altă sărbătoare asociată cu Mustafa Ataturk, care în 1919 s-a adresat tinerilor turci cu un apel la unirea în lupta împotriva trupelor țărilor Antantei.

29 octombrie - Ziua Republicii (principala sărbătoare publică) - dacă aveți norocul să vă aflați în Turcia în această zi, asigurați-vă că mergeți chiar în Antalya - o sărbătoare strălucitoare și impresii de neuitat sunt garantate.

10 noiembrie – Ziua morții lui Kemal Ataturk, "părintele" Republicii Turce. Memoria lui este onorată dimineața cu un minut de reculegere, tot traficul se oprește, mașinile claxonează.

Servicii medicale

Asistența medicală în Turcia este cu plată. Dacă ai nevoie de un medic, în primul rând folosește polița de asigurare medicală existentă. Dacă dintr-un motiv oarecare ați apelat la un serviciu de medic plătit la un hotel sau clinică, comunicați companiei dumneavoastră de asigurări detaliile vizitei dumneavoastră la medic pentru o compensație viitoare.

Sfaturi de ajutor

Acordă atenție acestei recomandări: printre lucrurile de care ai nevoie în vacanță, ia cu tine în călătorie (nu neapărat doar în Turcia!) o copie a pașaportului și a altor documente de identitate și păstreaza-le separat de originale. Dacă se întâmplă să pierzi originalele, copiile pe care le ai iți vor fi de mare ajutor în rezolvarea problemelor apărute. Și, în general, nu purta cu tine documente importante, păstreaza-le într-un seif.

Ora de check out în majoritatea hotelurilor este 12:00, ceea ce înseamnă că trebuie să eliberezi camera înainte de această oră sau să plătesti suplimentar pentru late check out. Este greșit și adesea inutil să ceri check-în înainte de ora 14:00. Conform regulilor internaționale, oaspeții sunt cazați în camere după ora 14:00. Serviciul la hotel (permisiunea de a folosi restaurante și baruri, precum și alte servicii) începe, de asemenea, de la ora 12. Desigur, hotelul îți poate permite check în mai devreme, dar acest lucru ar trebui privit că un act de bunăvoință, un bonus de la hotel.

Ei bine, încă un sfat - ar fi o mare greșeală să-ți petreci întreaga vacanță fără a părăsi hotelul. Alocă resurse pentru a rezerva excursii, bea cafea turcească într-o cafenea locală, mergi la un adevărat hamam turcesc, caută suveniruri nu numai în mall-uri și centre comerciale mari, ci scotocește printre produsele magazinelor mici. Simte această țară și te vei întoarce aici iar și iar!