card_giftcard Card cadou
 • Arad
 • Baia Mare
 • Brasov
 • Bucuresti
 • Cluj-Napoca
 • Craiova
 • Iasi
 • Oradea
 • Sibiu
 • Suceava
 • Timisoara
Alegeţi numărul de nopți din tur
Alegeţi numărul de nopți din tur
Datele sunt indisponibile
Număr de turiști
card_giftcard Card cadou
Număr de turiști
excursion search

Vacanța în Grecia

Informații importante Grecia

 

Greece

Grecia este o destinație de vacanță frumoasă cunoscută pentru insulele sale impresionante, siturile istorice, gastronomia delicioasă și cultura primitoare. Cu plajele sale frumoase, apele cristaline și satele pitorești, Grecia este locul perfect pentru a vă relaxa și a vă destinde.

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Grecia este Santorini, o insulă impresionantă cunoscută pentru plajele sale frumoase, apusurile de soare uimitoare și clădirile sale albe și albastre iconice. Insula găzduiește, de asemenea, numeroase crame unde vizitatorii pot degusta unele dintre cele mai bune vinuri din Grecia, bucurându-se de priveliștea impresionantă a Mării Egee.

Pentru pasionații de istorie, Grecia este plină de situri istorice care datează de mii de ani. Acropola din Atena este unul dintre cele mai faimoase obiective turistice din Grecia și o atracție de neocolit pentru orice turist. Partenonul, un templu dedicat zeiței Atena, este cel mai faimos monument din Acropola și unul dintre cele mai recunoscute simboluri ale Greciei.

Grecia este, de asemenea, cunoscută pentru gastronomia sa delicioasă, cu o varietate largă de feluri de mâncare care sunt atât sănătoase, cât și pline de arome tradiționale grecești. Unele dintre cele mai faimoase feluri de mâncare grecești includ musaca, souvlaki și salata grecească, care sunt făcute cu ingrediente proaspete și condimente tradiționale grecești.

În cele din urmă, cultura greacă este primitoare și prietenoasă, făcându-le ușor vizitatorilor să se simtă acasă. Grecii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor și dragostea de viață, iar vizitatorii sunt adesea întâmpinați cu brațele deschise.

În concluzie, Grecia este o destinație de vacanță frumoasă care oferă ceva pentru fiecare. Indiferent dacă sunteți interesat de istorie, gastronomie sau pur și simplu de relaxare pe plajă, Grecia are totul. Așadar, de ce să nu vă rezervați călătoria în Grecia astăzi și să experimentați magia acestei țări frumoase pentru voi înșivă?

De ce o vacanță în Grecia?

 1. Plajele. Grecia se află pe primul loc în Europa la lungimea totală plajelor cu nisip. Elafonisi din Insula Creta a fost votat că fiind cea mai frumoasă plajă. Semnul distinctiv al insulei Rhodos este plaja de nisip Faliraki, lungă de 4 kilometri. Iar cea mai populară plajă, unde toate vedetele internaționale se afișează, este Psarou de pe insula Mykonos.
 2. Bucătăria și vinul grecesc. Bucătăria grecească este o combinație delicioasă de legume, fructe de mare, carne, brânzeturi și vinuri fine.
 3. Rădăcinile civilizației europene. Există mai multe situri arheologice pe metru pătrat în Grecia decât în ​​orice altă țară din lume.
 4. Windsurfing. Din mai până în septembrie, toate insulele Mării Egee sunt vizitate de un vânt destul de puternic din nord-est, prin urmare, insulele Greciei sunt un paradis pentru windsurferi.
 5. Observați fluturii. Fiecare turist care merge în Rhodos trebuie să viziteze Petaloudes, Valea Fluturilor, care din iunie până în septembrie atrage sute de mii de fluturi tigru.
 6. Bucură-te de proprietățile uleiului de măsline. Cum să nu iei cu tine câteva sticle de "aur" grecesc din Creta sau Rodos, unde trei sute de zile însorite pe an oferă măslinelor un gust blând, cu note fructate pronunțate?
 7. Vacanță minunată cu copiii. Grecia este un loc potrivit și pentru familiile cu copii. Zborul este scurt, deloc obositor și hotelurile oferă facilități specifice.

Principalele orașe și stațiuni ale Greciei

Insula Creta

Cultura minoică a luat naștere aici, iar în timp ce arheologii studiază ruinele, turiștii vizitează labirintul Knossos, se bucură de relaxare în hoteluri de lux, fac plajă și înoată în apele albastru-verzi ale celor trei mări - Egee, Ionică și Libiană.

Insula Rhodos

Rhodos este insula cavalerilor, ale cărei stațiuni oferă în principal plaje cu pietriș sau mixte. Pe lângă vacanța tradițională pe plajă, Insula Rhodos este cunoscută și pentru școlile de windsurfing și scufundări, la prețuri accesibile.

Creta
Rhodos

Halkidiki

Halkidiki este una dintre cele mai atractive zone turistice din nordul Greciei. Peninsula este acoperită cu plantații de pini vechi de secole, măslini și podgorii. Este format din trei peninsula: Kassandra acoperită cu vegetație; Sithonia, renumită pentru golfurile sale pitorești și plajele superbe de nisip și Athos, al cărui teritoriu este ocupat de singura Republică Monahală Ortodoxă din lume, cu numeroase mănăstiri.

Salonic

Salonic este un oraș vechi și leagănul culturii naționale în același timp. Clădiri colorate și infrastructură turistică dezvoltată, climă plăcută - toate acestea au oferit orașului o reputație de loc ideal pentru relaxare. Acest oraș este iubit de călători, deoarece Salonic are cea mai mare parte a obiectivelor turistice pentru care Grecia este renumită, iar o plimbare prin oraș, pas cu pas, iti va dezvălui secretele sale.

Halkidiki
Salonic

Corfu, Kos, Santorini, Mykonos

Corfu este o insulă celebră, supranumită "Insula de Smarald" pentru abundența de chiparoși, plantații de mandarine kumquat, podgorii care împânzesc toată insula. Insula se află sub protecția UNESCO.

Kos este o insulă verde din Marea Egee, care face parte din arhipelagul Dodecanez. Windsurfingul este popular printre turiștii care vin aici.

Santorini. Insula este cunoscută pentru celebrele sale apusuri romantice și de asemenea, pentru plajele "negre" de origine vulcanică.

Mykonos este o o insulă boemă, cu dealuri stâncoase, mări azurii și plaje pentru nudiști.

Atena

Atena - vacanțele în Grecia nu se limitează la insule și stațiuni, turiștii sunt atrași și de capitală, unde vă puteți plimba mult timp pe străzi, familiarizându-vă cu istoria Greciei.

Grecia
Grecia

Clima și sezonalitatea

Clima alpină domnește în zona muntoasă, cea mediteraneană pe insule. Iernile grecești sunt blânde, cu o temperatură medie în ianuarie de +10°C. În sezonul de vară, datorită brizei și umidității scăzute, căldura este mai ușor de tolerat pe insule. Temperatura medie în iulie este  +32 °С.

Călătoria în Grecia ar trebui să fie aleasă în perioada lunilor mai până la sfârșitul lunii octombrie, când este sezon de plajă și apa este suficient de caldă pentru înot.

Referințe geografice

Țara este situată în Peninsula Balcanică, include aproximativ două mii de insule, dintre care cea mai mare este Creta. Peisajul este reprezentat de teren stâncos, grote exotice, strâmtori și golfuri. Albania, Macedonia, Bulgaria sunt vecine cu Grecia la nord și Turcia, la granița de est. Țara este scăldată de apele Mării Mediterane, Egee, Libiei și Ionice.

Fus orar

Grecia se află pe același fus orar cu România.

Limbă și religie

Limba greacă este limba oficială. Conform constituției, ortodoxia este considerată religie de stat. 97% din populație se identifică cu religia greco-ortodoxă.

Referințe istorice

O civilizație foarte dezvoltată a apărut pe insula Creta în anul 3000 î.Hr. e. și s-a dezvoltat până în anul 2000 î.Hr. e până când a fost cucerită de Imperiul Roman. După prăbușirea imperiului, Grecia a căzut sub controlul Bizanțului, care a dăinuit până în 1453, după care a început perioada jugului otoman. Ca urmare a unei lupte active, grecii își câștigă independența în 1829, iar în 1981 țara aderă la Uniunea Europeană.

Bucătărie

Bucătăria grecească este o combinație de legume, fructe de mare, carne, brânzeturi și vinuri fine. Mâncarea este asezonată cu ulei de măsline, folosit din abundență și este stropită cu condimente mediteraneene. Renumitul fel de mâncare care încorporează produsele tradiționale ale țării este salata grecească făcută din roșii, măsline, brânză feta, castraveți, asezonate cu busuioc uscat și ulei de măsline. Grecia produce și exportă diferite soiuri de vinuri, ouzo, ulei de măsline - toate acestea merită cu siguranță încercate.

Grecia
Grecia

Transport

Transportul public este mai bine dezvoltat în orașe, iar insulele Greciei comunică între ele pe apă, astfel că transportul pe mare se află pe locul doi ca popularitate, pe insule mici se poate ajunge doar cu feribotul sau cu barca. Puteți călători prin țară și cu o mașină închiriată. Există reguli pentru închirierea unei mașini: vârsta șoferului să fie de cel puțin 21 de ani, experiența necesară ca șofer este de minim 3 ani, iar unele companii solicită o garanție plătită cu un card de credit pe numele șoferului.

Suveniruri

Simboluri deosebite ale Greciei sunt produsele derivate din măsline, uleiul și cosmeticele din măsline. Țara este renumită și pentru piele, ceramică lucrată manual. În Grecia, prețurile pentru bijuterii vă vor surprinde plăcut - acordați atenție bijuteriilor în stil bizantin.

Servicii medicale

Asistența medicală în Grecia este contra cost. Dacă ai nevoie de un medic, în primul rând folosește polița de asigurare medicală existentă. Dacă dintr-un motiv oarecare ați apelat la un serviciu de medic plătit la un hotel sau clinică, asigurați-vă că transmiteți companiei dumneavoastră de asigurări detaliile vizitei dumneavoastră la medic pentru o compensație viitoare.

Informații utile

Vara se practică o "siesta" în toată țara - durează de la 14.00 la 15.00-17.00, aproape toate birourile, magazinele și restaurantele sunt închise în acest interval.

În muzee și alte obiective istorice, fotografia și filmările sunt permise numai cu achiziționarea unui bilet suplimentar.

Plaje pentru nudiști se găsesc pe mai multe insule, dar în alte locuri nudismul este interzis. Pe teritoriul brațului Athos, conform unei reguli străvechi, este interzis să faceți plajă și să înotați în apele locale.